Voorbeeld Andes reis

Dit is een voorbeeld van de georganiseerde reis met een meerdaags verblijf op het project.

Vrijdag

Vertrek van Amsterdam naar Lima met KLM. We verblijven in hotel Limaq, niet ver van de luchthaven.

Zaterdag

In de ochtend vertrekken we met het vliegtuig van Lima naar Cusco, Bij aankomst staat de Kuychi-bus voor ons klaar waarmee we in anderhalf uur naar het project rijden. Daar worden we ontvangen met koffie en een heerlijke lunch. In de gezellige casitas en de prachtige tuin (Urubamba ligt op 2800 meter) kunnen we rustig wennen.

Zondag

Op het programma staat een bezoek aan Ollantaytambo. Na een rit van 25 minuten kom je aan in dit dorpje met zijn indrukwekkende Inca fort. In Ollantaytambo vond de laatste slag tussen de Inca's en de Spanjaarden plaats. Onze Nederlands-Spaanssprekende gids Octavio vergezelt ons. Na dit bezoek stoppen we op de terugreis bij de familie van Octavio, we lunchen bij zijn familie en krijgen uitleg over het traditionele weven. Vervolgens wandelen we terug naar het project.

Maandag

In de ochtend doen we  een rondleiding over het project. We bezoeken de schoolklassen, de tandartspraktijk en krijgen volop informatie over het ontstaan en het reilen en zeilen van de foundation. De Peruaanse keuken kent een lange geschiedenis, is veelzijdig en erg hot. We gaan dan ook lunchen in een bijzonder restaurant en in de middag staat een workshop Ceviche maken op het programma.

Dinsdag

We reizen met de Kuychi-bus naar Cusco. Waar we een stadstour maken en de kathedraal en Plaza del Armas bezoeken. Er is gelegenheid om te winkelen en we lunchen en dineren in Cusco. De chauffeur brengt ons na het diner weer naar het project.  

Woensdag

We staan vroeg op om op de lokale markt in Urubamba door Octavio uitleg te krijgen over de kooplui die al heel vroeg vertrokken zijn uit hun dorp en we gaan ook de bijzondere vruchten proeven die we tegenkomen. Vervolgens gaan we met de bus naar de zoutpannen van Salineras en de landbouwcirkels die de Inca’s aanlegden in Moray. Octavio vergezelt ons.

Donderdag  

De dag begint al vroeg. Met de trein gaan we naar de verborgen stad Machu Picchu. Het is een prachtige treinreis. Octavio begeleidt ons en is onze gids voor de hele dag. Hij zal ons over de geschiedenis vertellen en wandelt met ons door deze wereldberoemde ruïnes.

Vrolijke kinderen in de klas

Vrijdag

Wellicht slapen we een beetje uit. Men kan ook het Labyrint lopen, misschien nog een keer in een schoolklasje kijken of in onze Cupola wat yoga oefeningen doen. Later in de ochtend bezoeken we de kleurrijke markt van Pisac. De rit ernaartoe door de Heilige Vallei duurt een dik uur. Een belangrijk deel van de markt is tegenwoordig ingeruimd voor kunstnijverheid en toeristische souvenirs. Daarnaast verhandelen vele indianen nog altijd hun landbouwproducten.

Zaterdag

In de ochtend is er de mogelijkheid je eigen programma te volgen of mee te gaan met onze wandeling rond de Vrouwentempel. In de middag is er gelegenheid voor een bezoek aan de kunstenaars Pablo Semenario en Marilu Behar. Een workshop behoort hier ook tot de mogelijkheden. ’s Avonds is het mogelijk om een rituele sessie met een sjamaan bij te wonen.

Zondag

Aan al het goede komt een einde. We nemen afscheid van het project in Urubamba en reizen met de Kuychi-bus naar Cusco. In de loop van de morgen vertrekken we met het vliegtuig naar Lima. Eenmaal aangekomen in Lima is het mogelijk om het stadscentrum van Lima te bezoeken of een taxi te nemen naar de kust voor een late lunch in restaurant Rosa Nautica. Dit zijn zomaar wat mogelijkheden. 's Avonds vertrek KLM vanuit Lima naar Amsterdam.

Maandag

Aankomst in Nederland.

Kind in omslagdoek

.