Nieuws over Kuychi

Dierentuin

18/11/2023

De derdeklassers maken een uitje naar de dierentuin Tipo Zoo. In Mundo Andino komen ze alles te weten over de dieren die in de Andes leven. Ze leren hoe de dieren zich bewegen, hoe ze eten, en hoe ze zich voortplanten. Door dieren te zien en over ze te leren, krijgen de kinderen meer liefde en respect voor de natuur.

Lees meer

Vliegeren

15/11/2023

Studeren is niet voor iedereen weggelegd in Peru. Daarom is er een jaarlijkse studentendag, om het belang van onderwijs onder de aandacht te brengen. Op onze basisschool hebben ze er een leuke dag van gemaakt met allerlei activiteiten en een excursie. Zoals een workshop vliegers maken.

Lees meer

Team Mamita

15/10/2023

Lekker bewegen en sporten. Dat is leuk, vooral samen met andere klasgenoten. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, bewegen is ook fijn naast de andere schoolvakken als rekenen en taal waarbij je lang moet zitten. Afgelopen week mochten de kinderen laten zien wat ze kunnen. En ook dat doen ze met veel plezier!

Lees meer

Resultatenvideo!

28/9/2023

2022 was een uitdagend jaar voor ons centrum Niños del Arco Iris in de Heilige Vallei van Peru. Wat is er bereikt? In deze resultatenvideo kunt u zien wat er bereikt is, dankzij de inzet van gemotiveeerde medewerkers. "Onderwijs is uitdagend en fascinerend, maar ook divers, dankzij de oneindige manieren om de wereld te verkennen, te ontdekken en te zien door de ogen van onze kinderen. We kijken met trots en dankbaarheid op het afgelopen jaar terug. We gaan in 2023 vol enthousiasme verder, met het doel voor ogen dat ons verbindt: kwalitatief goedonderwijs voor de kinderen van vandaag", aldus algemeen directeur Maria Paz Ramos.

Ons goede werk in Peru is alleen mogelijk dankzij de hulp en steun van onze donateurs. Mil Gracias! Blijft u ons helpen?

Lees meer

Hoog bezoek uit Nederland

25/9/2023

Feest in ons centrum Niños del Arco Iris! Mamita Helena is op bezoek.
Founding mother Helena van Engelen, die in 2001 het centrum Niños del Arco Iris opzette, is nog altijd nauw betrokken bij het dagelijkse wel en wee in Urubamba. Zo'n drie, vier keer per jaar reist ze vanuit Nederland naar de Heilige Vallei om bij haar niños te zijn. En ook als ze in Nederland is, is er dagelijks contact met de leiding in Peru.

Lees meer